Choď na obsah Choď na menu

Láska pri koňoch 24

15. 3. 2014

 

NA FARME......

 

Zaviedol ma do stajne a v dverách mi uviazal šatku na oči. Chytil ma za ruku a ťahal niekam. Po chvíli šatku dal dolu a ja som uvidela to najkrajšie v živote. Uvidela som Búrku. Neverím vlastným očiam. Ani som neváhala a skočila som na Harryho, ktorý spadol na kopu slamy a ja na neho. Dala som mu tú najkrajšiu pusu, akú kedy dostal. Búrku mám nadovšetko rada, milujem Harryho. „ Tak čo chceš si na nej zajazdiť?- alebo na mne?“ usmieval sa Harry. „ Najprv ty a potom ona,“  rozhodla som sa. Usmial sa na mňa a ťahal do auta. Zašli sme k nim a ťahal ma do izby. Riadne nadržaný. Tak ma zvalil na posteľ a začal nepretržite bozkávať. Dala som mu dolu jeho oblečenie a on urobil to isté.

O pár hodín neskôr................................................................................

 „ Lex obleč sa ideme,“ povedal. „Kam ideme?“ nechápala som. „ Uvidíš,“ usmial sa. OK tak som sa obliekla a nechala som sa viesť Harrym.  Zaviedol ma o pár ulíc a vstúpili sme do paneláku. Harry otvoril byt a vošli sme dnu. Všade bola tma a svietili tam sviečky. Tušila som o čo ide.  Zrazu všetci vyskočili? „ VŠETKO NAJLEPŠIE K NARODENINÁM!!!“  škriekali. Od šťastia som začala plakať. Nemôžem tomu uveriť, že takých úžasných kamarátov mám. Pribehla ku mne Lili a objala ma to isté urobili ostatní, len Harry k tomu pridal aj bozk. „ Darčeky!!!“ zvolal Louis. „ Tak najprv otvor môj,“ povedal Tommo a podal mi ho. Otvorila som krabicu, v ktorej bola mrkva a k nej poukaz na jazdenie zadarmo. „ Tommo, načo mi to bude, veď ja jazdím zadarmo,“ smiala som sa. „ No, len pre istotu“ usmial sa. Nasledoval Liam, ten mi dal náhrdelník, potom išla Dan, ktorá mi dala novú kabelku. El tá mi dala topánky. Niall ten sa ani neobťažoval a dal mi poukážku do Nando´s. Pezz mi dala vstupenky na Katty Perry. Zayn lak na vlasy, Lili mi dala naše fotky a Harry ten mi dal ten najkrajší darček. Dal mi Búrku priviezť až sem. „ No okrem tých dvoch darčekov tu mám ešte jede,“ povedal a podal mi krabičku. Otvorila so m krabičku a v nej bol kľúč, kľúč od domu. „ No kúpil som nám dom v Londýne, aby sme mohli byť aj sami,“ dohovoril. „ No pekne a mňa tu necháš samú,“ protestovala Lili. „ Nemaj strach, budeme stále spolu,“ uisťovala som ju. „ A aby som nezabudla Perrie bude ten mesiac u nás, nechce byť sama v ich dome,“ oznámila som im. „ At last!” zvolala Lili. „ What?” nechápala som. „ Nič, no vieš, som rada e budem bývať s Perrie,“ koktala. No tak toto je naozaj divné. Nemá ma rada, vadím jej? Na moje otázky mi nik neodpovie. „ Do you remember summer 09………” zvonil mi telefón. Zdvihla som to. „ Áno?“ ohlásila som sa po slovensky. „ Lexi,.... všetko najlepšie,“ povedala mama. „ Mami!- ďakujem,“ odvetila som jej. „ Máme pre teba zlú správu, musíš sa vrátiť na Slovensko,“ oznámila mi. „ P- prečo?“ nechápala som. „ Vieš, sťahujeme sa z farmy do bytu , lebo si to nemôžeme dovoliť, no a chceme aby si tam žila s nami,“ povedala mama. „ Ale, prečo?“ stále nechápem. „ Pozri, Lexi život je ťažký a mi s ockom si neželáme, aby si študovala tak ďaleko,“ vravela. Viem, že je to len výhovorka. Niečo tají, musím zistiť čo. „ Mami, chcem vedieť pravý dôvod,“ povedala som pokojne. „ Dobre, volali sme Lili a ona mi povedala o tom kde bývate a čo robíte,“ oznámila. „ Nič nezákonné nerobíme,“ povedala som. „ Áno, povedala, že tam robíš prostitútku, je to v poriadku!?“ skríkla. „ Nie, to nie je pravda!“ skríkla som. „ Máš týždeň, aby si mi to dokázala, inak si prídem po teba,“ oznámila mi mama. „ A aby si vedela mám už osemnásť, už rozhodujem sama za seba,“ povedala som a položila. Mala som v sebe kopu hnevu. Dnes mám osemnásť a môžem piť alkohol. Prišla som za ostatnými a sadla som si do kuchyne a naliala si pohárik toho najtvrdšieho.

 

Harry

 

„. „ Do you remember summer 09………” zvonil jej telefón. Išla s ním hore do izby. Sadol som si k babám a počúval klebety v ich svete. Nič nové som sa nedozvedel. „ Počujte, kde je Lex?“  opýtala sa Pezz. „ Niekto jej volal, išla to zdvihnúť,“ oznámil som im. „ OK“ odvetili všetky. Po chvíli ma to ich bľabotanie prestalo baviť. Tak som išiel do kuchyne a tam sedela Lex. Pila tvrdé. Čo sa stalo? Ona nikdy nepije, nenávidí alkohol. „ Koľko si vypila?“ spýtal som sa jej. „ Iba jeden, nemaj strach,“ odvetila bez života. „ Povieš mi čo sa stalo?- prosím, nechcem ťa takto vidieť,“ vravel som jej. „ Volala mi mama, že vraj jej volala Lili a povedala, že tu robím prostitútku,“ rozplakala sa. Objal som ju a pritisol som sa k nej bližšie. „ Nechaj to tak, vyrieši sa to,“ utešoval som ju. „ Harry, môžeme ísť na farmu, chcela by som ísť za Búrkou,“ poprosila ma. „ Ak chceš môžeme,“ odvetil som jej. Búrka ju aspoň upokojí. Ak si zajazdí trochu ju to prejde, ale Lili nedopadne dobre. Ako to mohla povedať?- čo má za problém. Nepreniesla sa cez moju voľbu? Ako si to predstavuje, konečne jej Lex odpustila a ona si to pokašle. Tak teda Lex si išla pre svoje veci a ja tiež. Išiel som za Louisom a Zaynom. „ Chalani, idem s Lex na farmu,“ oznámil som im. Lex prešla okolo ako bez života. „ Čo sa jej stalo?“ opýtal sa Zayn. „ Keď prídeme tak vám to vysvetlím,“ povedal som im a išiel za Lex. Išli sme ku nám do hlavného stanu. Lex sa išla prezliecť do jazdeckého úboru. Po pol hodine prišla dolu a išli do auta. Nasadli sme do auta a vyrazili sme na farmu.

 

NA FARME...........................................................................

Vystúpili sme z auta a išli do stajne. „ Idem s tebou,“ oznámil som jej. „ OK,“ odvetila. Osedlali sme si kone a ona si sadla na Búrku a ja na Bleska. Spolu sme vyšli zo stajne a išli do jazdiarne. Tam sme si dali kolečko klusu a ostatnú pol hodinu sme len cválali. Potom sme si dali trysk. A na koniec o hodinu sme zaviedli kone do stajne a odstrojili ich. Podišiel som k Lex a objal ju. „ Cítiš sa lepšie?“ opýtal som sa jej. „ O trošičku lepšie, ale nechápem prečo mi to robí, mám iba týždeň, aby som mame dokázala že to tak nie je, inak príde po mňa,“ vravela. Ona mi nemôže odísť, milujem ju. To ju predsa neskolí, dlho bojovala a teraz sa len tak vzdá? „ Poďme, chalanom dlžíme vysvetlenie,“ povedal som. Len prikývla a odišli sme do auta. Naštartoval som a vyrazil na cestu. Celá cesta prebiehala v tichosti.

 

PS: Tak čo vravíte? Čo sa bude diať ďalej? Ostane v Londýne? Spriatelí sa zase s Lili? 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.