Choď na obsah Choď na menu

Láska pri koňoch 1

8. 8. 2013

 

Lexi:
Prebudila som sa na hlasné škriekanie mojej sestry Sáry. Jej hlasné vrieskanie zapríčinil jej frajer Alexander. Bol asi rok v USA za rodinou. Nemám ho moc v láske. Rodičia ho privítali a pozvali na obed. Povedala som : „ Nemám chuť obedovať, radšej idem do stajní.“ Mama sa na mňa pozrela a odvetila: „ Rob ako chceš, ale nečakaj, že ti niečo odložím.“ Tak som sa teda vybrala do stajne. Tam ma čakala moja krásavica „ BÚRKA“. Neváhala som ani sekundu, zobrala som si zubadlo a deku, a už som aj na nej sedela. Jazdila som po celom areály, dokiaľ z poza kríka niečo nevybehlo. Búrka sa naľakala a triskom bežala do lesa. Keby že sa nedržím jej hrivy a uzdy, skončila by som na zemi s otrasom hlavy. Po dlhom blúdení po lese sa mi ju podarilo zastaviť a upokojovala som ju. Zrazu sa pred nami objavila cestička a ani chvíľu som nezaváhala a kráčali sme po nej.
Na konci cestičky som zbadala rozložený tábor. Zo stanu vyšiel svalnatý a nádherný chalan , ktorý bol len v trenkách. Keď ma zbadal, tak mal taký prekvapivý výraz v tvári. Pomyslela som si , že je celkom pekný.
Spýtala som sa ho : „ Ako sa voláš?“
On len koktavo odvetil: „ Ja, ja ,ja som Erik. „ Teší ma ja som Lexi,“ odvetila som s nadšením.
Spýtala som sa ho : „ Ako sa dostanem z tohto lesa?“ Erik sa mi ponúkol: „ Ukážem ti cestu , len si osedlám môjho žrebca.“ „ Máš koňa , hm mm?“ vyzvedala som. „ Áno, mám, volá sa Búrlivák,“ odvetil. „ Toto je moja kobyla Búrka,“ predstavila som mu ju. Zaviedol ma k cestičke a ja som sa rozbehla smerom domov. Búrku som odviedla do stajne a očistila ako sa patrí. Vošla som dnu a tam ma čakala kamarátka Lili. Ako jediná sa o mňa strachovala. Všetko som jej povedala, a ona sa tam chcela ísť pozrieť. Rozbehli sme sa do stajne a tam som si osedlala Elišu a Lili si osedlala Biona. Ukázala som jej toho pekného chalana. Zdalo sa mi , že sa jej zapáčil, to sa mi moc nepozdávalo. Podišli sme bližšie a započuli sme hlasy dvoch ľudí, ktorí sa hádali. Z kríkov sa vynoril ďalší muž a začal provokovať Erika. Keď sa mu podarilo vyprovokovať Erika , ten mu jednu vrazil a z kríkov sa vynorili ďalší chalani. Bolo ich asi dvadsať. Začali Erika biť kopať a udierať. Nemohla som sa na to pozerať tak som ani na sekundu nezaváhala a pohnala Elišu do cvalu. Namierila som si to medzi nich a schytila som Erika za ruku a vymrskla ho na Elišu. Cvalom sme trielili čo mne a Eliše sily stačili. Keď  som sa obzrela videla som ako obkľúčili Lili a mali s ňou nekalé úmysly. Erika som vyhodila u nás na ranči a rýchlo som uháňala s vetrom o čas. Keď som ich uvidela hneď som na nich zvrieskla: „ HEJ!“. A rozbehla som sa s Elišu na nich. Všetci sa rozutekali a Lili mohla rýchlo uháňať preč. „ Ďakujem,“ odvetila zo strachom.
 
Erik:
Keď som sa vrátil späť k táborisku, čakala ma tam Jessie. Bola to moja bývalá. „ Čo chceš !“ zvrieskol som zúrivo. „ Chcem si všetko vyjasniť,“ vravela veselo. Hneď sa mi to zdalo divné. Začali sme sa hádať, pretože ma chce naspäť. „ Dosť, je koniec,“ pokračoval som, „ nič s tebou nechcem mať spoločné.“
„ Jak si si istý, nie som tu sama,“ zhrozila sa. Z kríkov, vybehol chalan a začal do mňa dobiedzať. Keď som odporoval, vyšlo z kríkov asi 19 chlapov. Okamžite ma začali biť. Jedine, čo som zaregistroval, bolo, že ma niekto schytil a vymrštil na koňa. Uháňali sme triskom, že som si ani nevšimol kto to je. Zoskočil som dole z koňa. Všimol som si, že to je Lex. Ani som sa nestihol poďakovať a uháňala na späť.
 
Lili:
Lexi rýchlo uháňala s tým chalanom. Tí vagabundi ma obkľúčili: „ Kočíčka, poď dole k nám.“
„ Nie, dajte mi pokoj, magory,“ zavrčala som.
Práve sa ma chystali zhodiť z Biona, keď sa ozvalo: „ HEJ!“ Bola to Lexi, a tí magory rýchlo zdrhli až na jedného. Mi sme bežali preč. Ten chalan, tam mal koňa, a ten sprostý vagabund na neho vyskočil a trielil cvalom za nami.
 
Lexi:

Neudržala som sa v sedle a spadla som na zem. „ Lexi“ kričala Lili. „ Bež ja si poradím“ vravela som jej. „ Ja ťa tu nenechám“ vravela. „ Choď“ skríkla som. Ona ma počúvla a išla k nám na ranč

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.